Έχετε αποφασίσει να κάνετε μια αλλαγή στα έπιπλα του σαλονιού σας; Η αλλαγή ακούει στο όνομα καναπές; Έχετε μπερδευτεί με όλα όσα βλέπετε στο διαδίκτυο αλλά και στα περιοδικά διακόσμησης; Σας ελκύει η ιδέα ενός εντελώς μοντέρνου design καναπέ αλλά φοβάστε την αλλαγή; Ή μήπως φοβάστε ότι αν αλλάξετε καναπέ θα πρέπει να αλλάξετε και όλη την διακόσμηση; Μη φοβάστε. Είμαστε εδώ με 5 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον καναπέ που θα ανταποκρίνεται στα πρότυπα της αισθητικής σας αλλά και στις ανάγκες σας.

 

Καναπές: Τα πέντε βασικά σημεία που θα οδηγήσουν στη σωστή επιλογή!

Βασικά για να διαλέξετε το νέο καναπέ σας, θα πρέπει πρώτα να έχετε καταλήξει σε ορισμένα στοιχεία του, ανάμεσά τους είναι το στυλ και το ύφασμα που προτιμάτε, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και φυσικά το κόστος του. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση δείχνοντάς σας τα πέντε σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσετε.

 

 

1. Το στυλ ενός διαχρονικού καναπέ

 

καναπες σπιτιού ιβουάρ

Το πρώτο βήμα είναι να αποφύγετε τις extreme επιλογές και να επιλέξετε διαχρονικά έπιπλα. Αν ο χρόνος ζωής είναι δέκα -15 χρόνια οι τάσεις και τα trends θα αλλάξουν πολλές φορές μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Άρα μια ασφαλής επιλογή είναι ένας διαχρονικός καναπές που μπορεί να «αλλάξει» όποτε νιώθετε την ανάγκη με διακοσμητικά μαξιλάρια, κουρτίνες, χαλιά αλλά και τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου σας. Ένας μονόχρωμος καναπές είναι σίγουρα πιο διαχρονικός.

 

 

2. Υφές και χρώματα είναι σημαντικά κατά την επιλογή καναπέ

 

λευκός καναπές σαλονιού

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα : Ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο ύφασμα; Τα ανοιχτά είναι φωτεινά αλλά λερώνονται εύκολα, τα σκούρα είναι πιο σικ και κρατάνε περισσότερο. Οι ανάγκες και ο τρόπος ζωής σας θα σας καθοδηγήσουν. Άρα αν ζείτε με παιδιά ή κατοικίδια αν φιλοξενείτε συχνά φίλους, προτιμήστε σκούρα ή πολύχρωμα υφάσματα για να κρύψετε πιθανούς λεκέδες ή ατυχήματα. Το δέρμα είναι μια ακόμα επιλογή αφού καθαρίζεται εύκολα αλλά απαιτεί προσοχή στη χρήση.

 

 

3. Ο χρόνος και η διάρκεια ζωής ενός καναπέ

 

γκρι καναπές για το σαλόνι

Αν ένας καλός καναπές έχει διάρκεια μια δεκαετία ή και παραπάνω, σημαίνει ότι εκτός από το διαχρονικό σχεδιασμό θα πρέπει να εστιάσετε και σε υλικά ανθεκτικά στο χρόνο. Τα ξύλα και το βάρος ενός καναπέ παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς επίσης και η ανθεκτικότητα των μηχανισμών τους.

 

 

4. Καλή και η εμφάνιση του καναπέ αλλά από άνεση;

 

καναπές γωνία γκρι

Ένας καναπές είναι όπως ένα ζευγάρι καλά παπούτσια. Πρέπει να τα δοκιμάσεις πριν τα αγοράσεις. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με τον καναπέ σας. Τα παπούτσια μετά από λίγο καιρό ίσως και να πετάξετε, το κόστος ενός καναπέ όμως δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Καθίστε όσο χρειαστεί για να καταλάβετε πόσο άνετα αισθάνεστε. Είστε τύπος που προτιμά σκληρά μαξιλάρια ή έναν καναπέ στον οποίο να βυθίζεστε; Όλα παίζουν ρόλο.

 

 

5. Η Τιμούλα του καναπέ;

 

καναπές με χρωματιστά μαξιλάρια

Μπορεί να το βάλαμε τελευταίο στη λίστα αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το budget που έχετε προφανώς καθορίζει την επιλογή σας. Κάποια υλικά όπως τα μασίφ ξύλα ή το ατσάλι στον σκελετό, ακόμα και τα υφάσματα όπως είναι φυσικό ανεβάζουν την τιμή ενός καλού καναπέ. Άρα εκτός από τιμούλα; Ρωτήστε να μάθετε υλικά κατασκευής, δοκιμάστε, κάντε έρευνα αγοράς και θα επιλέξετε τον καλύτερο καναπέ για τον χώρο σας.

Πρόσφατα

Προσφορές