Οι γιαγιάδες μας λέγανε ότι το φθηνό είναι ακριβό, και αυτό ήταν μια σοφή κουβέντα δεδομένου ότι συνήθως τα φτηνά πράγματα χαλάνε γρήγορα, δεν έχουν καλή ποιότητα και συνήθως πληρώνουμε ξανά την αξία τους. Έτσι με τα ίδια ουσιαστικά λεφτά μπορούσαμε εξαρχής να αποκτήσουμε «ένα και καλό», όπως λέγανε οι ίδιες γιαγιάδες. Κι αν όλα αυτά μερικές φορές μας ακούγονται λίγο «τσιγγούνικα» η αλήθεια είναι ότι οι εποχές μπορεί να έχουν αλλάξει αλλά η ανάγκη μας για όμορφα πράγματα παραμένει.  Αυτό ισχύει και για τα έπιπλα που θα βάλουμε στο σπίτι μας κι εδώ θα σας δώσουμε μερικά έξυπνα tips για το τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε φθηνά έπιπλα.  

  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι ο χώρος σας. Μετρήστε καλά τα δωμάτια σας. Σχεδιάστε έστω και πρόχειρα πως φαντάζεστε το σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα, το παιδικό δωμάτιο. Και στην συνέχεια : Ερευνήστε.
 
  1. Πριν λοιπόν βγείτε στην αγορά ή σε εκείνα τα τεράστια καταστήματα επίπλων θα πρέπει να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς. Ευτυχώς το διαδίκτυο σας βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση αλλά καλό θα ήταν πριν βάλετε το χέρι στην τσέπη να τσεκάρετε και όλα τα έπιπλα που σας άρεσαν από κοντά. Να τα χαϊδέψετε, να καθίσετε, να ξαπλώσετε να τα δοκιμάσετε. Το ίδιο δεν θα κάνατε και για ένα ρούχο;
 
  1. Κάντε ένα σχέδιο αγορών. Για να το πετύχετε αυτό ξεκινήστε με το πιο απλό ερώτημα προς τον εαυτό σας : πόσο καιρό θα μείνεις σε αυτό το σπίτι; Ο χρόνος είναι καθοριστικής σημασίας ζήτημα. Αν σκοπεύετε να μείνετε πάνω από 5 χρόνια διαλέξτε ποιοτικά έπιπλα που σίγουρα θα κρατήσουν για χρόνια.
 
  1. Ένα ακόμα μυστικό είναι να μην αγοράσετε όλα τα έπιπλα σας αμέσως. Ξεκινήστε με τα βασικά και τα απαραίτητα και στη συνέχεια προχωρήστε στα βοηθητικά. Μια μεγάλη αγορά μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως αγχωτική κι επίσης μπορεί να σας βάλει στη διαδικασία να αγοράσετε και πράγματα που μπορεί να μην χρειαζόσαστε τελικά. Δείτε το σπίτι σας με τα βασικά έπιπλα και αποφασίζετε για τα βοηθητικά στη συνέχεια.
 
  1. Ξοδέψετε τα λεφτά σας εκεί που ξοδεύετε τον περισσότερο χρόνο σας. Αν για παράδειγμα δουλεύετε στο σπίτι επενδύστε σε ένα καλό γραφείο και πολυθρόνα. Αν δέχεστε συνέχεια φίλους για φαγητό μια μεγάλη και καλή ξύλινη τραπεζαρία θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους για πολλά χρόνια. Με λίγα λόγια : το lifestyle σας, ο τρόπος ζωής σας θα καθορίσει και τις ανάγκες σας σε έπιπλα.
    Φυσικά και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας στην επιλογή επίπλων, να θυμάστε μόνο τα λόγια της σοφής γιαγιάς, που ήξερε να καθορίζει την σχέση ποιότητας και τιμής. Η επένδυση σε ένα ποιοτικό έπιπλο αναδεικνύει το χώρο και την αισθητική και αυξάνει την ικανοποίηση μας σε βάθος χρόνου.

Πρόσφατα

Προσφορές